Over deze voorstelling

Theatervoorstelling over zorgverleners in het ziekenhuis van de toekomst.

Je wilt het beste. Je wilt voldoening. Je wilt meer met minder. Je moet meer met minder. Je wilt fijn werken. Je wilt waardering. Je wilt resultaat. Je wilt datgene doen waarom je ooit voor dit vak  gekozen hebt. Je wilt er zijn voor de mensen die jouw zorg nodig hebben. Je wilt dat het klopt. Je wilt trots zijn. Je wilt het mooiste werk dat er is. Je wilt in een ziekenhuis werken. Je wilt de beste zijn. Anders nog iets? Je wilt van citroenen limonade kunnen maken.

De Limonadefabriek is een uitdagende en confronterende muziektheatervoorstelling over het thema ‘patiënt centraal’ in het ziekenhuis van de toekomst. Over de arts, de verpleegkundige, de OK medewerker en de patiënt ‘nieuwe stijl’. Een spraakmakende theatervoorstelling over wie je als zorgverlener eigenlijk wilt zijn. Moet zijn. Moeten?

De Limonadefabriek is een coproductie met RadboudUMC en is tot stand gekomen met bijdragen van Diaconessenhuis Leiden en geïnspireerd door het gedachtegoed van Cathy van Beek, professor Bas Bloem, professor Hein Gooszen en professor Jan Kremer.

De titel ‘de Limonadefabriek’ is geïnspireerd op de verhalenbundel ‘de Limonademaker’ van Johan van de Velde (Essentis). Onder het mom: ‘Brengt het lot citroenen op je pad, maak er dan limonade van’ heeft Johan een bundel samengesteld met als rode draad de essentie van het leven.

Een muziektheatervoorstelling van 75 minuten door 5 acteurs en muzikanten.

"Heel confronterend en tegelijk enorm inspirerend om het anders te doen."
"Mooie muziek, de teksten raken me diep. "
"Dit zou de hele gezondheidszorg moeten zien. "

 


Bent u benieuwd naar wat deze voorstelling voor u en uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.

Agenda

15
mei
Hier staan wij
De Theaterloods Radio Kootwijk
16
mei
Hier staan wij
De Theaterloods Radio Kootwijk
20
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht
21
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht
22
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht
23
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht