Over deze voorstelling

Je werkt in de gehandicaptenzorg. Een weerbarstige wereld geleid door bezuinigingen, regelgeving en hartstochtelijke wensen van cliënten en familie. Aan jou en je team wordt gevraagd om ‘zelforganiserend’ te gaan werken, oftewel organiseer het werk op jouw locatie zoveel mogelijk zelf en neem de regie.

Team Zegsveld hoort, ziet en vindt er van alles van. Ze zijn al zo druk, is dit niet gewoon meer werk met dezelfde mensen, een bezuiniging? Draagt dit bij aan betere zorg? En wat doet het ‘hoofdkantoor’ met de staf dan nog? Ze besluiten een film te maken. Enerzijds als zelfonderzoek; wat zijn de consequenties van zelforganiserend werken? Anderzijds als spreekbuis; ze willen zich laten horen en zien aan alle collega’s en bestuurders in het land. Met hun dilemma’s en persoonlijke ervaringen. Hier staan wij. En hier staan wij voor.

Theatervoorstelling ‘Hier staan wij’ is een ontroerend en eerlijk portret van een team in de gehandicaptenzorg. De productie van de film vormt de rode draad in de voorstelling. Een productie die de nodige spanningen oplevert binnen het team; zelforganisatie in de praktijk….

Uitgevoerd door een geweldige cast van spelers met Anke van ‘t Hof, Loulou Rhemrev, Sophie Schut (of Pieternel Osinga), Alexander Wolff, muzikant Dave van Beek en filmmaker Bart Verhoeven (“Brando”).

‘Hier staan wij’ werd ontwikkeld in opdracht van Philadelphia Zorg en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van zelforganiserende teams binnen Philadelphia.

 

Reacties

"Herkenbaar, zelfsturing: lang niet eenvoudig! Mooi neergezet"
"Nooit gedacht dat ik ontroerd zou kunnen raken door zelforganiserende teams. Het is jullie gelukt! Top!"

 
Technische lijst »


Bent u benieuwd naar wat deze voorstelling voor u en uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.

Agenda

15
mei
Hier staan wij
De Theaterloods Radio Kootwijk
16
mei
Hier staan wij
De Theaterloods Radio Kootwijk
20
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht
21
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht
22
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht
23
mei
Rauw
Schouwburg Kunstmin Dordrecht