Productiehuis Plezant maakt met een gerenommeerde groep acteurs en muzikanten theatervoorstellingen over werk, leven en liefde. Voorstellingen om mensen onderhuids te raken, te laten twijfelen en te inspireren op persoonlijke vraagstukken.

Wat is voor jou werkelijk van waarde?

Bijzonder in het repertoire zijn de theatervoorstellingen die in nauwe samenwerking zijn ontwikkeld met bedrijven en organisaties. Maatschappelijk betrokken. Doorleefd. Oprecht en eerlijk. Verdiepend. Inspirerend. De bron voor een goed gesprek en de voedingsbodem voor een duurzaam vervolg.

Organisatieverandering door muziektheater

Theatervoorstellingen van Plezant zijn inspirerende ervaringen met grote impact. De muziek, situaties en karakters uit de voorstellingen raken een ieder in het hoofd en hart. De voorstellingen werken als een katalysator die een dialoog op gang brengt over wat mensen daadwerkelijk bezig houdt. Dit creëert een veranderenergie die ongekend is en een belangrijk fundament vormt voor een succesvol veranderprogramma. Direct na de voorstelling is dan ook een uitgelezen kans om van gedachten te wisselen over de persoonlijke vraagstukken en zelfregie enerzijds en de uitdagingen binnen het team/de organisatie anderzijds. Over weerstanden die er leven, maar ook over de collectieve ambitie van de organisatie en de achterliggende overtuigingen en waarden. Met uiteindelijk het besef dat verandering begint bij het individu dat andere keuzes wil en durft te maken. Ook in de periode voor en na de theatervoorstelling kunnen verdiepende interventies het veranderproces ondersteunen en verankeren. Met de voorstelling als gezamenlijk referentiekader en inspiratiebron. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van citaten, beeld en geluidsmateriaal uit de theatervoorstelling.

In de praktijk

ING & De Mythe

Leiderschapsdag voor ING Nederland rond theatervoorstelling De Mythe.
‘Managers met impact’ is het leiderschapsprogramma voor 2500 managers van ING. Een programma met een breed aanbod van inspirerende bijeenkomsten, te beginnen met een kick-off programma in De Theaterloods in Radio Kootwijk. Een programma met theatervoorstelling De Mythe over leiderschap in een speciale versie voor ING, inspiratiewandeling, dialoogprogramma en verdere kennismaking met het vervolgprogramma. In groepen van ca 120 man wordt het ‘managers met impact’ programma daadwerkelijk impactvol gestart.
De kick-off dag met de theatervoorstelling wordt in de evaluatie door deelnemers als zeer waardevol betiteld; de theatervoorstelling scoort een 8,4 in de eind evaluatie.

Philadelphia Zorg & De Bedoeling

Philadelphia is een landelijke organisatie voor mensen met een handicap. Van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’ is een belangrijke transitie binnen het denken en doen van zorgverleners. Dialoog en bewustzijn vormen een belangrijk fundament voor de gewenste verandering; wat houdt de verandering nu eigenlijk in? Plezant wordt gevraagd een theatervoorstelling te maken om invulling te geven aan dit fundament van transitie. Theatervoorstelling De Bedoeling wordt in nauwe samenwerking gemaakt met Philadelphia en uitgevoerd voor ruim 6.000 medewerkers door het land. Een flexibele theatervoorstelling die gemakkelijk op verschillende locaties gespeeld kan worden, vaak 2 of 3 keer per dag; om op die manier een grote groep in relatief korte tijd te kunnen bereiken.
Coaches van het Samenscholingscollectief werken nauw samen met de professionals binnen Philadelphia en ontwikkelen het vervolgprogramma na de theatervoorstelling. In het najaar van 2014 wordt de voorstelling gespeeld in een aantal theaters door het land voor familie en andere direct betrokkenen.
De theatervoorstelling wordt door de medewerkers beoordeeld met een 8,3. Greet Prins, bestuursvoorzitter, kijkt in 2015 terug op De Bedoeling en zegt daarover: “De theatervoorstelling en uitwerking ervan binnen de organisatie is nog beter geworden dan ik gewenst had”.

Technische Installatiebranche (OTIB) & Nieuwe Vrienden

Otib is het opleidings- en ontwikkelfonds voor de technische installatiebranche. Zij komen op voor de belangen van 120.000 medewerkers. De branche staat aan de vooravond van veel veranderingen; zowel technologisch alsook op het gebied van ondernemen en nieuwe samenwerkingen. OTIB wil de branche inspireren en uitdagen tot een goed gesprek en nieuw perspectief. OTIB vraagt Plezant een theatervoorstelling te maken die inhoudelijk spraakmakend is en een grote groep medewerkers tegelijk een mooie theateravond biedt. Plezant maakt de muziektheatervoorstelling Nieuwe Vrienden. Tijdens de première zijn de belangrijkste stakeholders en vertegenwoordigers van de doelgroep aanwezig. De voorstelling wordt zeer goed ontvangen en voldoet aan alle hooggespannen verwachtingen. Al snel zit de geplande tour langs theaters vol en worden er extra voorstellingen bijgeboekt.
Nieuwe Vrienden stopt niet bij alleen een theatervoorstelling. Middels vervolgdagen worden ondernemers geholpen in het aangaan van ‘nieuwe vrienden maken’ zowel binnen als buiten het bedrijf, geïnspireerd door de theatervoorstelling.

UMC Radboud Nijmegen & De Limonadefabriek

Binnen UMC Radboud is een aantal kwartiermakers zoals professor Hein Gooszen, professorJan Kremer en professor Bas Bloem dat zich verdiept in het ziekenhuis van de toekomst. En dan vooral de rol van de arts en verpleegkundige. Om hun gedachtegoed te delen vragen ze Plezant een theatervoorstelling te maken. Na een intensieve maakperiode gaat tijdens het congres Operating the Future de theatervoorstelling De Limonadefabriek in première. Voor een aantal mensen een controversiële maar zeker spraakmakende theatervoorstelling die als zeer inspirerend wordt ervaren. Inmiddels is De Limonadefabriek binnen vele ziekenhuizen gespeeld. Vaak in combinatie met een dialoogprogramma na afloop. Vanaf 2015 is de theatervoorstelling opgenomen in het curriculum van alle geneeskunde en verpleegkunde studenten in Nijmegen. Opdat zij met elkaar in gesprek gaan over hun rol en de multidisciplinaire samenwerking in het ziekenhuis van de toekomst. Een ontwikkeling waar alle betrokken makers heel blij mee zijn.

40 jarig jubileum eerste lijnszorg Zoetermeer & De Dichter, de Dromer en de Drummer

Eerstelijns zorgverleners binnen Zoetermeer en omgeving – zoals o.a. huisartsen en fysiotherapeuten – werken 40 jaar samen. Dit willen ze op een bijzondere manier vieren. Plezant wordt gevraagd om theatervoorstelling De Dichter, de Dromer en de Drummer te spelen in het Stadtheater in Zoetermeer. Voor circa 500 zorgverleners en hun partners. “Een mooie en feestelijke avond uit en tegelijk inhoudelijk toegespitst op ons“. De Dichter, de Dromer en de Drummer bestaat uit korte verhalen, overdenkingen en liedjes uit het rijke repertoire van Plezant over werk, leven en liefde. Daarbij is het goed mogelijk om de voorstelling toe te spitsen op de doelgroep van de avond.
“Tranen van ontroering en van het lachen”, was de samenvatting van het organiserend comité na afloop. De Dichter, de Dromer en de Drummer is een voorstelling voor een breed publiek. In zowel een kleine en akoestische bezetting voor kleine zalen alsook in grote bezetting voor grote zalen als het Stadstheater in Zoetermeer.


Organisaties die u voorgingen

Onderstaand treft u een uitgebreide groep namen en logo’s van bedrijven en organisaties die Plezant hebben ingezet, variërend van ‘gewoon’ een inspirerende theatervoorstelling tot een grootschalig veranderprogramma. Zo’n lijst is mooi maar zegt eigenlijk niet zo veel. Wij brengen u daarom liever in contact met een organisatie opdat zij hun ervaringen met u kunnen delen. Die ervaringen zijn onze beste visitekaartjes.

Rabobank Nederland

Rabobank Nederland

Kadaster

Kadaster

Politie

Politie

ING

ING

afn

afn

neyen

neyen

port

port

veilig

veilig

kpmg

kpmg

brit

brit

vum

vum

gezond

gezond

uwv

uwv

radboud

radboud

progez

progez

hoge

hoge

ach

ach

yard

yard

ciz

ciz

wone

wone

ora

ora

avans

avans

ams

ams

pwc

pwc

otib

otib

roosen

roosen

friesland

friesland

delta

delta

focus

focus


Neem contact op met Daphne Goudsmit voor een eerste kennismaking.